Weekend Opoe?

Op zaterdag 19 augustus zal het CCO, dat is het Streekmuseum met de historische vereniging, samen een historische dag organiseren rond het museum en de molen.
In heel Ommen zal dit weekend het accent liggen op onze historie, de verleden tijd.
Bij het museum zal de blik op deze zaterdag meer gericht zijn op de tijd zo’n honderd jaar geleden, de tijd van Ot en Sien.
Die tijd van deze kinderen met hun spelletjes, kennen wij ze nog? Meer nog, kennen onze kinderen die spelletjes nog? Laten we gaan spelen! Hoepelen, hinkelen en stokje wip.
Geen zin? je kan ook schrijven met een ganzeveer of met de griffel op een lei.
Voor de kinderen is er genoeg te doen maar ook voor ieder ander is er genoeg te zien en te beleven. We vergeten natuurlijk de inwendige mens niet, je kan proeven van oude streekgerechten en het lekkere resultaat van de bakkers is ook niet te versmaden.
Als klap op de vuurpijl zal voor het eerst in de geschiedenis een regionale wedstrijd “kwispeldoor spei’n”. We willen opa natuurlijk ook niet vergeten!
Met echte pruimtabak proberen netjes in de “speibak” te mikken! Een grote hoeveelheid pruimtabak is al besteld, bij grote deelname zullen we werken met voorrondes. Het is niet noodzakelijk dat de deelnemer al opa, (of oma?) is, ook niet dat hij of zij al een vergevorderde leeftijd heeft. Kom op en geef je op, voor deze spannende historische en cultureel verantwoorde manifestatie!
Zaterdag 19 augustus rond het streekmuseum aan Den Oord te Ommen van 10 tot 16 uur.

Schoolklas