Vereniging

Op 12 mei 2016 is de fusie beklonken van de Historische Kring Ommen en het Streekmuseum Ommen. De beide organisaties gaan sindsdien samen verder onder de naam Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO).

CCO heeft tot doel de belangstelling, betrokkenheid en beleving van de geschiedenis en tradities van Ommen en omgeving te bevorderen.

CCO beheert een historische verzameling van museale aard, ondergebracht in het Streekmuseum van Ommen.

CCO beheert historische archieven in schrift, op foto en digitaal afkomstig uit de gemeente Ommen en omgeving.

CCO ontsluit en presenteert haar collecties voor een zo breed mogelijk publiek.

CCO is in 1997 opgericht onder de naam Historische Kring Ommen (HKO). Van de ruim 700 leden is een deel actief in een van de werkgroepen. De werkgroepen hebben de beschikking over een eigen werk- en ontvangstruimte “Omme(n)zien” in de bovenzaal van de bibliotheek in de Carrousel, adres: Chevalleraustraat 8, 7731EE Ommen.

Elke donderdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur is de verenigingsruimte toegankelijk voor bezoekers. In de zomermaanden (juni, juli, augustus) is de verenigingsruimte gesloten.

De werkgroep genealogie heeft – buiten de zomermaanden – op de laatste dinsdag van de maand van 14.00 – 17.00 uur een bijeenkomst. Iedereen is dan welkom voor vragen over genealogie of voor wie op weg geholpen wil worden met het maken van een stamboom.

LID WORDEN !

U kunt ook lid worden van de vereniging Cultuurhistorisch Centrum Ommen. Het lidmaatschap kost € 23,50 per jaar (met incassomachtiging) dan wel € 25,50 per jaar (zonder machtiging). Dit is inclusief een abonnement op de Darde Klokke.

U downloadt en vult het aanmeldingsformulier in en levert dit in of verzendt het naar:

Joke Feddema, De Schammelte 27, 7731 BL Ommen – telefoon: 0529-463288